[X]


Jazzcafe lørdag 13.mars 2021
AVLYST P.G.A. KORONASITUASJONEN

Majken Christiansen 2020

Majken er tilbake, hun har besøkt oss hvert år fra 2014-2018.

Majken Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk. Uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.

Majken kommer opprinnelig fra København (født 1967). Siden midten av 1990-tallet har Majken vært Danmarks mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter, har spilt inn flere plater, og har egen dansk fanklubb! Siden 2001 har Majken bodd i Oslo, er gift med trommeslager og produsent Torstein Ellingsen.

I 2011 utga Majken CD nummer fire i eget navn, "Speak Love". Den inneholder ni håndplukkede standardmelodier, både kjente og mindre kjente, pluss en låt komponert av gitarist Frode Kjekstad. I den vakre balladen ”Throw It Away” viser Majken og gjest Bodil Niska på saxofon lang erfaring i fortolkningsfaget, og henvender seg et godt stykke utover jazzmenigheten. I 2017 gjorde Majken en rekke større konserter i anledning av markeringen av Ella Fitzgeralds 100 års jubileum.

I Norge har hun bl.a. turnert mye for Rikskonsertene, og for øvrig vært solist med bl.a. følgende artister/band: Morten Gunnar Larsen, Georg Reiss, Kåre Conradi, Bodil Niska, Christiania 12, Magnolia jazzband, Undecided jazzband, Det norske blåseensemble, The Sinatra Songbook, Ett Fett storband, Ski storband og Sandvika storband.

Majken Christiansen er en fleksibel entertainer. På events og på jazzklubber opptrer hun gjerne i trio,kvartett- eller kvintett format.

Følgende skrev Erling Wicklund, produsent i NRK, i 2003: «Med en så allsidig kvartett fra Norge, er Majken Christiansen et perfekt dansk motstykke. Elegant, morsom og sensitiv, men også kraftfull som en ”big fat mama” - en overraskende kontrast til hennes slanke utseende. Utdannet som skuespiller og sanger i Danmark, Norge og USA, har Majken alt som skal til for å gripe et publikum, det være seg i et teater, i en konsertsal, eller i en liten klubb..."

Besetning: 
Majken Christiansen - vokal                                                                                                                     
Frode Kjekstad – gitar
David Skinner – piano
Jens Fossum – bass
Marcus Lewin – trommer

Her kan dere høre Majken og bandet:

https://www.youtube.com/watch?v=Ag0bBClIY-g&list=RDAg0bBClIY-g&start_radio=1&t=4

Se https://no.wikipedia.org/wiki/Majken_Christiansen


Vi støttes av:

Klikk på logene for å vite mer

Format Eiendom  ostnorskjazzsenter henriksen qualityhotell_tonsberg vestfold_fylkeskommune bmw pemamiljoteknikk  skallevold Asupport Tønsberg Kommune

Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Tønsberg Jazzklubb:

c/o Knut Andersen
Kastanjeveien 7
3151 Tolvsrød
Org.nr 989 893 262

Kontakt:

Epost: post@tonsbergjazz.no
Tlf: 98886226

Leder:

Epost: knut@vaari.no
Tlf: 98886226

Innhold © Tønsberg Jazzklubb. Webdesign ©2013-2020 Web Norge