[X]


Jazzcafe lørdag 8.mai 2021
AVLYST P.G.A. KORONASITUASJONEN

Christiania 12 ny

Christiania 12 ble startet i september 1992 av musikere innen det tradisjonelle jazz-miljøet i Oslo. De 7 musikerne i Christiania Jazzband hadde gjennom flere år diskutert mulighetene for å realisere en drøm om å starte et ministorband etter mønster fra Luis Russels band i USA i 1920 og 1930 årene. Bandet mottok økonomisk støtte fra jazzklubben New Orleans Workshop til kjøp av arrangementer, og ved å hekte på ytterligere 5 musikere fra Oslo-miljøet, ble Christiania 12 en realitet.

I følge jazzreporter Erling Wicklund fra NRK er Christiania 12 noe av det morsomste og merkeligste vi har i Norsk Jazz. «Hvilket privilegium, fremdeles å kunne gå på en jazzklubb og bli hensatt til 1920 og -1930-tallet av 12 musikere som til de grader kan sin jazzhistorie. Slik finner du ikke i jazzens hjemland USA en gang», sier Erling Wicklund.

Bandets intensjon er å presentere den genuine storbandjazzen fra slutten av 1920-årene og fremover, musikk som er blitt udødeliggjort av jazzlegender som Duke Ellington, Count Baise, Luis Russel, Don Redman, Luis Armstrong, Fletcher Henderson. Orkesteret har også innlemmet norske jazzkomposisjoner fra krigstiden i Norge i sitt repertoar, tilrettelagt av orkesterets faste arrangør, pianisten Roy Hellvin.

Kort sagt: Jazzmusikk som trenger inn i sjelen og setter deg i godt humør.

Besetning (vil bi oppdatert):
Anders Bjørnstad – trompet
Per Borthen – trompet
Tore Jensen – trompet
Totti Bergh – saksofoner
Peter Opsvik – saksofoner
Øistein Isachsen - klarinett, altsaksofon
Ola Rønnow – trombone
Aage Teigen - trombone 
Arild Berger - piano     

Her kan dere høre bandet:

https://www.youtube.com/watch?v=LDe4Dx7qqn8


Vi støttes av:

Klikk på logene for å vite mer

Format Eiendom  ostnorskjazzsenter henriksen qualityhotell_tonsberg vestfold_fylkeskommune bmw pemamiljoteknikk  skallevold Asupport Tønsberg Kommune

Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Tønsberg Jazzklubb:

c/o Knut Andersen
Kastanjeveien 7
3151 Tolvsrød
Org.nr 989 893 262

Kontakt:

Epost: post@tonsbergjazz.no
Tlf: 98886226

Leder:

Epost: knut@vaari.no
Tlf: 98886226

Innhold © Tønsberg Jazzklubb. Webdesign ©2013-2020 Web Norge