[X]


Jazzcafe lørdag 3.april 2021
AVLYST P.G.A. KORONASITUASJONEN

Kim Fairchild 2020

Kim Fairchild (født 1966 i New York), er en norsk sanger, skuespiller og entertainer. Familien flyttet til Bergen i 1968. Halvt italiensk og halvt jamaikansk gir henne en bred musikkultur å skilte med.

Fairchild har medvirket i en rekke norske TV-produksjoner, som f.eks. Lollipop, Beat for beat, God Morgen, Norge! og TV2s Jubileumsshow, samt at hun endte på andreplass i Melodi Grand Prix 1993 med sangen «Foruten vind» sammen med Stein Hauge. Hun har vært artist i en årrekke, og mange kjenner henne som en energisk utøver av soul, jazz og skuespiller i kjente musikaler. Hun har jobbet med blant andre Tor Endresen, Odd René Andersen, Hellbillies og KNMM. Kim var også med i forestillingen "The book of mormon" på Det Norske Teater som fikk Heddaprisen for beste musikal i 2018.

Sammen med bandet sitt «Kim Fairchild Band», nå « Ruffmix», har hun turnert i hele Norge og har med sin røffe soul/jazz/rock blitt sammenlignet med Aretha Franklin og Tina Turner.

Kim Fairchild kom i 2003 med den kritikerroste platen «All of Me», der hun tolket gamle Billie Holiday-låter. Denne ble senere utviklet til en egen forestilling med manus av Tore Nysæther. – «All of Me» er liksom mitt hjertebarn. Det er en veldig trist og veldig sterk fortelling, Billie hadde et hardt liv. Hun var prostituert som 13-åring – det var moren som skaffet henne jobben – og det å slå igjennom som svart kvinne i USA på 30- og 40-tallet var selvfølgelig et helvete. Hun kunne valgt et lettere liv, men det er helt tydelig at hun ville noe annet – og at hun fikk det til, siden vi fortsatt snakker om henne den dag i dag», sier Kim Fairchild.

Hver sommer i 12 år har Kim vært i Stavern og spilte revy sammen med Stig-Werner Moe og Simon Andersen. Riksteatret oppdaget talentet hennes i denne perioden, og gav henne roller i Tolvskillingsoperaen (2007), Kardemomme by (2008) og Let it Rock! (2009). Etter å ha reist rundt i fire år med disse stykkene, bestemte hun seg for at det var dette hun ville gjøre.

– Når eg står på scenen og synger så tenker eg ikkje på noe annet; da lever eg helt i nuet, sier Kim.

Kim Fairchild har alltid med seg utmerkede musikere som leverer soul, blues og jazz med sjel, hjerte og kvalitet.

Navn på bandmedlemmer kommer seinere!

Her kan dere høre bandet:

https://www.youtube.com/watch?v=fV_XkQbDyfQ&list=PL_qTFV6sM91IH8MKzdY6HyiK0eLmyicz3


Vi støttes av:

Klikk på logene for å vite mer

Format Eiendom  ostnorskjazzsenter henriksen qualityhotell_tonsberg vestfold_fylkeskommune bmw pemamiljoteknikk  skallevold Asupport Tønsberg Kommune

Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Tønsberg Jazzklubb:

c/o Knut Andersen
Kastanjeveien 7
3151 Tolvsrød
Org.nr 989 893 262

Kontakt:

Epost: post@tonsbergjazz.no
Tlf: 98886226

Leder:

Epost: knut@vaari.no
Tlf: 98886226

Innhold © Tønsberg Jazzklubb. Webdesign ©2013-2020 Web Norge